Proiect educațional
Cărți mici pentru oameni mari

Proiectul ”Cărți mici pentru oameni mari”, initiat la nivelul Colegiului Național „Vladimir Streinu” Găești în anul școlar 2017-2018 de către elevi voluntari, membri ai clubului IMPACT-CNVS Găești, și-a propus să dezvolte dragostea și simțul pentru lectură al elevilor de toate vârstele, motiv pentru care, proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu toate unitățile de învățământ din oraș.

Ceea ce ne-am dorit în cadrul acestei inițiative a fost ca prin exemplul personal să îi atragem pe elevi în minunata lume a cărților, motiv pentru care am considerat ideală o bibliotecă vie care a funcționat în cadrul Bibliotecii orășenești ”Aurel Iordache” Găești. Activitățile s-au desășurat după orele de curs, timp în care elevii voluntari au întruchipat câte o carte pentru cei doritori să descopere acest univers. De asemenea, având susținerea scriitorilor dâmbovițeni, s-au organizat întâlniri literare la care a participat sriticul Tudor Cristea,

Considerăm că modalitatea aleasă pentru promovarea lecturii a fost una atrăgătoare, elevii voluntari dedicând astfel timp atât formării lor, cât și informării celorlalti.

Proiectul a câștigat competiția de proiecte din cadrul Fundației Noi Orizonturi.

Cel mai frumos, emoționant și relevant moment pentru ceea ce ne-am propus să realizăm în cadrul acestui proiect a fost lansarea de carte la care au participat mai mulți scriitori dâmbovițeni dintre care îi amintim pe poeta Daniela Olguța Iordache, prozatorul Corin Bianu, Vali Nițu, prozatorul Mihai Stan, Directorul Editurii Bibliotheca ș.a. Astfel a vazut lumina tiparului a doua ediție a romanului Porțile verii, aparținându-i scriitorului și criticului literar Tudor Cristea, fost profesor al Colegiului Național ”Vladimir Streinu” Găești.

Prof. Florina Loredana STREINU

 

Postează comentariu