Astăzi au avut loc, la Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, primele ateliere din cadrul campaniei de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice cu titlul ”DEEEscrie Trecutul și Rescrie Viitorul!”, lansată de ARCwaste Collection în parteneriat cu Arctic, Arctic Women Community și IGO S.A. Găești. Campania se va derula în perioada 3-13 octombrie 2022, înaintea Zilei Internaționale a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) care este marcată pe 14 octombrie 2022.
Atelierele au fost conduse de reprezentanții ARCwaste, Clara Moise și Cătălin Gurău, iar în cadrul acestora au vorbit despre importanța colectării selective a deșeurilor primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, directorul și directorul adjunct al Colegiului Național ”Vladimir Streinu”, Iulia Ioniță și Nicoleta Alecsandrescu.
Deșeurile de echipamente electrice și electronice conțin substanțe periculoase pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor. Cum spune și sloganul ”DEEEscrie Trecutul și REscrie viitorul”, trebuie să vedem ce am greșit în trecut și să nu repetăm în viitor aceste lucruri. Încă mai avem timp să reparăm și să lăsăm viitoarelor generații o lume curată.
Deșeurile de echipamente electrice și electronice se pot preda pentru reciclare în magazinele de echipamente electrice, în hypermarketuri, la colectorii de deșeuri autorizați sau în campaniile de colectare organizate de administrațiile locale.

 

Postează comentariu