Colegiul National „Vladimir Streinu” din Gaesti este continuatorul de drept al invatamantului liceal initiat in anul 1921 in orasul nostru. Dupa transformarea in 1938 a liceului in liceu agricol, continuitatea teoretica a apartinut Liceului teoretic „O. Goga”.

Din 1948, liceul care a functionat in Strada Argesului numarul 2 s-a mutat intr-un local de pe strada N. Titulescu nr. 24, dar 1953 reprezinta practic anul renasterii activitatii invatamantului liceal teoretic din orasul nostru.

In prima etapa a invatamantului liceal (27 de ani) au absolvit 15 promotii, in total 444 de elevi, avand ca mentori, profesori de marca precum: Stefan Popescu, Serban Cioculescu, N. Iordache (Vladimir Streinu), Elena Iordache-Streinu, Vasile Maciu, George Potra, Virgil Ghitescu.

Cea de-a doua perioada, cuprinsa intre 1953-2001, a adus o permanenta preocupare pentru calitatea procesului de invatamant si a celui educativ, acest lucru evidentiindu-se in rezultatele remarcabile obtinute de generatii de elevi din randul carora au iesit personalitati ale vietii social-politice, culturale si stiintifice, care au devenit cunoscute nu numai pe plan local, dar si la nivel national.

Colegiul National „Vladimir Streinu” functioneaza in momentul de fata in doua cladiri care acopera necesarul de sali de clasa (18), 2 laboratoare de informatica, 3 de alte specialitati, sala de sport, internat si cantina.

Avand un colectiv de cadre didactice de prestigiu, Colegiul National „Vladimir Streinu” s-a remarcat prin rezultatele obtinute la olimpiadele si concursurile scolare.

O preocupare speciala se constata si pentru sfera activitatilor extracurriculare, elevii liceului fiind implicati in numeroase activitati cultural-artistice si sportive, desfasurate atat pe plan local cat si pe plan judetean.

 

Imagini din arhivă