De ziua lor, copiii au vorbit!

✅ 1 iunie a fost „ziua competiției” la Colegiul Național „Vladimir Streinu”. 28 de elevi participanți la proiectul „Să vorbim despre TINE(ri)!” și-au susținut discursurile la care au lucrat în ultima lună, în fața juriului compus din Alina Constantinescu (expert în educație), Ioana Burtea (jurnalist) și Gabriel Popa (trainer de tineri pe sănătate mintală), a reprezentanților Asociației Expert Forum (coordonatorii proiectului) – Cezara Grama, Maria Cezar,  Mădălina Voinea, Ștefan Popa,  precum și a conducerii colegiului – director Iuliana Nicoleta Ioniță și director adjunct Nicoleta Aura Alecsandrescu.

✅ Felicităm participanții pentru că au făcut un pas înainte și au ales să vorbească despre lucruri importante pentru ei, vocea lor contând în mod egal indiferent de tema aleasă, fie că a fost vorba despre lipsa transportului în comun în localitatea de domiciliu, de anorexie, de dislexie, de hărțuirea stradală, de bullyingul în școli, de inegalitatea de gen sau de poluarea mediului înconjurător.

🎉 Iar cei patru fericiți care merg la faza națională a proiectului și vor participa la tabăra de vară din perioada 4-8 iulie 2022 sunt:

Aura Andreea BOLU, Andra Violeta ILIE, Ștefănuț CIUREANU și Ana Maria NIȚĂ.

 

Despre proiectul ”Să vorbim despre TINE(ri)!”

Derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu 6 licee din România, proiectul are ca scop creșterea capacității a 180 de tineri de a-și face vocea auzită cu privire la problemele urgente pentru ei și comunitatea lor și de a se implica activ prin intermediul unui program de competiții de discursuri publice unic în România.

 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

 

@Active Citizens Fund Romania @EFOR @Scoala Pentru Democrație

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants #ScoalaPentruDemocratie

 

Profesori coordonatori

Iulian-Nicușor ISAC

Simona GRIGORE

 

Postează comentariu