Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, în parteneriat cu Primăria Orașului Găești și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația de Părinți ”Vladimir Streinu Junior 13”, în data de 04.03.2022, a fost gazda celei de-a III-a ediții a Conferinței ”CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE!”, un altfel de acces pentru știință și cultură, desfășurată în parteneriat cu ”EURO EDUCATION FDERATIONAL”, avându-i ca invitați pe:
– Conf.univ.dr. ADRIAN-AUREL BALTĂLUNGĂ
– Ing. ADRIAN BERCU
– Pictor – MIHAI ȘERBĂNESCU
– ALEXANDRU FLORIAN BĂRĂSCU
– CLAUDIU DUMITRACHE (Ambasador al Culturii EEF)
– Prof. RĂZVAN VIȘAN
Au participat, de asemenea, reprezentanți ai Bibliotecii orășenești ”AUREL IORDACHE” și ai Bibliotecii Colegiului Național ”Vladimir Streinu” Găești.
Evenimentul a fost deschis de către Primarul orașului Găești, Grigore GHEORGHE și directorul adjunct al colegiului, prof. Nicoleta Aura ALECSANDRESCU, care ne-au introdus în fascinanta lume a cărții îndemnându-i pe elevi să descopere universul lecturii.
Elevii și profesorii CNVS au participat activ la activitățile proiectului, împărtășind din experiența lor, atât în sfera științelor exacte, cât și în domeniul lecturii. Astfel, doamna prof. Nicoleta Aura ALECSANDRESCU a îndemnat adolescenții prezenți să descopere lumea cărții, în timp ce doamna prof. Livia GRIGORESCU, cadru didactic al aceleiași instituții, i-a încurajat să caute permanent răspunsuri, să descopere lumea fără teama de a greși, dar, mai ales, fără rezerve.
Dintre elevii cu care această instituție se mândrește, a fost prezent Radu Andrei Laurențiu, membru al echipei naționale de robotică AutoVortex, care a participat cu succes la competiții internaționale. Și elevii de gimnaziu ai colegiului au răspuns prezent provocării de a face cunoscute activități și rezultate obținute ca rod al eforturilor pe care le văd drept pași către succes. Elevii clasei a opta au prezentat filmul intitulat Dincolo de orizont… care le-a adus o distincție națională: Premiul I la Concursul Ionel Teodoreanu.
Expoziția de carte organizată de biblioteca liceului a reprezentat un prilej de invitație la lectură, aducând în fața elevilor cărțile publicate de personalitățile care au trecut pragul acestei instituții de-a lungul timpului, dar și noi achiziții și, nu în ultimul rând, o deosebită donație de carte făcută de Organizația Salvați copiii, în parteneriat cu Hystory Channel și Libris.
Conferința s-a încheiat cu o dezbatere și o tombolă susținută prin amabilitatea sponsorului ”LIBRĂRIILE DIALAR”.
Schimbând pentru două ore ritmul activităților educative obișnuite, propunându-le elevilor interacțiunea cu personalități ale momentului, oferindu-le șansa de a împărtăși din activitățile lor, de a ieși din zona de confort și de a înțelege că tot ceea ce se întâmplă în școală are scopul de a ne aduce împreună pe toți: profesori, părinți, comunitate locală și elevi, activitatea le-a arătat liceenilor că în procesul educativ suntem și vom rămâne o echipă cu un scop bine definit: succesul elevului.

ECHIPA MANAGERIALĂ

Postează comentariu