Concursul face parte dintr-un proiect amplu, inițiat de Colegiul Național „Vladimir Streinu” și promovat la nivel județean și național. Vizează posibilitățile și abilitățile elevilor de vârste diferite de a crea și, prin aceasta, de a îmbrățișa valorile pe care arta le oferă omului în mod esențial și necondiționat. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea creativității și posibilităților de exprimare, multiple și variate, atât prin cuvânt, cât și prin alte modalități de transmitere a ideilor. Arta le pune la dispoziție copiilor și tinerilor multiple variante și le facilitează cunoașterea de sine, dar și a universului înconjurător.
Pentru profesori această competiție este un prilej de colaborare, schimb de bune practici și de experiență. Am proiectat mai multe secțiuni din dorința de a le oferi elevilor posibilități multiple de exprimare a talentului și capacităților creative. Arta în general este o modalitate generoasă care permite dezvoltarea componentelor superioare ale personalității: inteligență, creativitate, imaginație, sensibilitate.
Sperăm ca demersul nostru să aibă un ecou deosebit în țară, printr-o participare semnificativă a profesorilor şi elevilor, deoarece credem că acest gen de proiect merită efortul şi implicarea cadrelor didactice din Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, astfel încât să devină o acţiune care să ofere oportunitatea unei experienţe formative deosebite dascălilor.

Termen limită – 30 aprilie 2020

Descarcă regulamentul concursului – Arta – joc al imaginatiei

Postează comentariu