Clubul de film este o activitate extracurriculară organizată de elevi pentru elevi în cadrul proiectului ”Ora cu documentare – filme documentare la clasă”, derulat de Asociația ONE WORLD ROMANIA în parteneriat cu Colegiul Național ”Vladimir Streinu”  Găești.

Liceenii au la dispoziție o videotecă de filme documentare, însoțite de informații suplimentare și activități adaptate la fiecare film. De asemenea, One World Romania la Școală acordă asistență în organizarea cluburilor de film. Echipa programului este în permanentă comunicare cu elevii coordonatori de cluburi, oferind sfaturi legate de organizare, promovare și încurajându-i să identifice invitați potriviți pentru fiecare proiecție de film.

Periodic, One World Romania la Școală organizează întâlniri și ateliere pentru coordonatorii cluburilor de film, în cadrul cărora aceștia descoperă pașii esențiali în organizarea și promovarea unui eveniment. În cadrul atelierelor, elevii învață să modereze o discuție pornind de la film și să își implice colegii în activități și dezbateri și au ocazia de a schimba strategii și practici, creând astfel o comunitate de tineri. A fi coordonatorul unui club de film este o adevărată experiență de project management.

În plus, prin vizionarea de filme documentare, elevii vor afla mai multe despre lumea din jurul lor și despre importanța drepturilor omului, dar și despre cum pot deveni membri activi ai societății. Proiecțiile vor avea loc lunar, după un program stabilit de membrii clubului.

Pentru înscrierea în clubul de film, vă rugăm să completați următorul formular – https://forms.gle/hTZAEfpNo9UjRwKW6

prof. Iulian ISAC