✅ Astăzi a avut loc lansarea proiectului ”Să vorbim despre TINE(ri)!” la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” Găești. Derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu 6 licee din România, proiectul are ca scop creșterea capacității a 180 de tineri de a-și face vocea auzită cu privire la problemele urgente pentru ei și comunitatea lor și de a se implica activ prin intermediul unui program de competiții de discursuri publice unic în România.
✅Primul atelier a fost dedicat construirii echipei, introducerii în program și identificării comunităților. Urmează cercetarea și scrierea discursurilor, antrenamentele și competiția de discursuri publice, care va avea loc pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului. Autorii celor mai bune 4 discursuri vor participa la faza națională a proiectului, care se va derula la București în perioada 4-8 iulie 2022.
💻Mai multe detalii pe website-ul proiectului: https://expertforum.ro/sa-vorbim-despre-tineri-incurajarea-vocii-tinerilor/

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

@Active Citizens Fund Romania @EFOR
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

Profesori coordonatori
Iulian-Nicușor ISAC
Simona GRIGORE

Postează comentariu