Ajuns la a III-a ediție, Simpozionul Inteligența emoțională – factor cheie în dezvoltarea armonioasă a copilului/adolescentului va avea loc în acest an școlar, pe 26 aprilie, realizându-se sub egida Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Dâmbovița și Primăria Găești.

Având drept promovarea metodelor şi strategiilor didactice bazate pe gestionarea şi comunicarea emoţiilor și dezvoltarea cretivității, Simpozionul Inteligența emoțională – factor cheie în dezvoltarea armonioasă a copilului/adolescentului are ca obiective atât diversificarea instrumentelor de lucru utilizate în predarea la clasă, în vederea creşterii motivaţiei pentru învăţare a elevilor şi a stimulării creativităţii în actul educaţional, cât și conştientizarea de către cadrele didactice a rolului fiecărui tip de inteligenţă.

Activitățile se vor desfășura direct în cadrul unor grupuri de lucru moderate de renumiți psihologi, cât și indirect, prin trimiterea lucrărilor de către cadre didactice din țară.

Secțiunile simpozionului sunt: Rolul creativităţii în dezvoltarea armonioasă a copilului/adolescentului, Metodele didactice moderne bazate pe valorificarea potențialului creativ al copilului, Rolul inteligenţei emoţionale în dezvoltarea armonioasă a copilului/adolescentului

Workshopuri

I. Inteligența emoțională și relația profesor-elev – Cristiana Haica Psiholog clinician, psihoterapeut, Doctor în Știinte Medicale

II. Metoda ESPERE- o pedagogie a comunicării relaționale, Psiholog, Liliana Chivulescu

III. Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin elemente specifice psihoterapiei integrative, Psiholog, Florin Ştefan,

IV. Inteligenţa emoţională – din perspectiva Gestalt-teoriei, psiholog, Mihaela Petrișor

Prof. Florina Loredana STREINU

Postează comentariu